Blog

INSPIRATIE EN NIEUWS

Blog

small logo

Wat is arbeidsmediation?

Arbeidsmediation richt zich op het oplossen van arbeidsconflicten en andere situaties rondom het werk. Een verstoorde arbeidsrelatie kan diep ingrijpen bij zowel de werknemer als de werkgever.
Lees meer

Ik ga scheiden, wat zijn de voordelen van een mediator?

Een mediator is een neutrale derde partij die geen belang heeft bij de uitkomst van jouw scheiding. Dit betekent dat ze objectief en onpartijdig zijn en geen van beide echtgenoten bevoordelen.
Lees meer

De financiële gevolgen van een scheiding

Een scheiding heeft gevolgen voor jullie huis, het spaargeld, je pensioen en het geld waarvan je moet rondkomen. Hoe groot de financiële gevolgen van een scheiding zijn, verschilt per situatie.
Lees meer

Ik wil scheiden wat nu

Als je eenmaal hebt besloten dat je wilt scheiden, is het tijd om de zaken op een rijtje te krijgen. Maar waar kun je het beste beginnen en wat zijn de mogelijkheden die je hebt? In deze blog leggen we uit wat uw mogelijkheden zijn.
Lees meer

Wanneer is een ouderschapsplan verplicht

Een ouderschapsplan schept duidelijkheid en structuur voor alle betrokkenen in het tumult rond een scheiding.
Lees meer

Zo bepaal je de hoogte van de kinderalimentatie

Gaan jullie scheiden en hebben jullie kinderen? Dan dienen jullie samen een financiële regeling af te spreken voor de verzorging en opvoeding van jullie kinderen.
Lees meer

Pesten op het werk, een serieus probleem!

Een grapje op zijn tijd op het werk moet kunnen. Maar wanneer iemand structureel voor gek wordt gezet op de werkvloer, is het niet grappig meer.
Lees meer

Scheiden of blijven

Scheiden of blijven? Weinig vragen veroorzaken zoveel twijfel en slapeloze nachten als deze. Of je een langdurige relatie hebt of net iemand hebt gevonden, deze vraag is altijd actueel.
Lees meer

5 stappen die leiden tot een fijne samenwerking op de werkvloer

De wil om te winnen zit veel ondernemers in het bloed. Ook medewerkers willen zich goed voelen over hun eigen prestaties.
Lees meer

Vertrouwelijkheid en onafhankelijkheid bij mediation

De basisvoorwaarden van mediation zijn vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en commitment. En natuurlijk is het van groot belang dat de mediator onafhankelijk is, zonder dat gaat de waarde van mediation verloren.
Lees meer

Scheiding steun je kind

Gaan jullie uit elkaar en hebben jullie kinderen? Een scheiding is een zeer emotionele gebeurtenis dat veel met een kind doet. Als ouders wil je het beste voor je kinderen. Je wilt dan ook weten wat het effect is van de scheiding op je kind.
Lees meer

Scheiden met een mediator of een advocaat?

Jij en je partner gaan scheiden. Dit is allesbehalve een fijn proces. Een scheiding is een emotionele rollercoaster die je goed geregeld wilt hebben. Maar hoe pak je dat aan?
Lees meer

Mediation bij een arbeidsconflict

Vanaf eind juni mogen we weer naar kantoor. Maar het thuiswerkgebod heeft de gezonde ruimte voor conflicten tussen werkgevers en werknemers ook onder druk gezet.
Lees meer

Wat doet een mediator bij een scheiding?

Als huwelijkspartners ben je steeds bezig elkaar te vinden. Veel ervaringen deel je met elkaar, andere beleef je alleen. Je komt nader tot elkaar of er ontstaat afstand.
Lees meer

Wat kost mediation?

Er zijn geen vastgestelde kosten voor mediation. De kosten verschillen per mediator. Het hangt af van de duur en het aantal keren dat je een mediator raadpleegt. Vaak betalen beide partijen allebei de helft van de kosten.
Lees meer

Mediation na een scheiding

Een scheiding is een moeilijk en verdrietig proces. Er verandert veel voor zowel de ouders als de kinderen. Tijdens dit vaak emotionele proces luisteren onze mediators zorgvuldig en aandachtig en geven in de gesprekken ruimte aan alle emoties.
Lees meer

Na de scheiding alleen op vakantie met je kinderen!

Een scheiding is stressvol, en na de scheiding voor het eerst alleen op vakantie met de kinderen vinden veel ouders moeilijk. In je eentje voor het eerst verantwoordelijk voor de kinderen.
Lees meer

Partneralimentatie en kinderalimentatie indexering

Was je getrouwd of had je een geregistreerd partnerschap? Dan ben je verplicht om elkaar na de scheiding te onderhouden.
Lees meer

Stel gerust je vragen

Als het om mediation gaat, zijn veel vragen heel persoonlijk. Herman Schaeffer gaat vertrouwelijk om met wat je hem vraagt. Hij stelt je op je gemak en helpt je concreet naar een volgende stap. Het eerste gesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.
Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77
Herman Schaeffer
Mediator
foto-footer
© 2024 Gemaakt door CustomerScope
chevron-down