Ik wil scheiden wat nu

Ik wil scheiden: wat nu?

Als je eenmaal hebt besloten dat je wilt scheiden, is het tijd om de zaken op een rijtje te krijgen. Maar waar kun je het beste beginnen en wat zijn de mogelijkheden die je hebt? In deze blog leggen we uit wat uw mogelijkheden zijn.

 

Communicatie is het belangrijkste

Het belangrijkste bij het omgaan met een scheiding is altijd communicatie. En dat begint met wat mediators - die gespecialiseerd zijn in communicatie tijdens een scheiding - de scheidingsaankondiging noemen. Met andere woorden, u moet uw partner vertellen dat u wilt scheiden, en u moet dit in zo duidelijk mogelijke bewoordingen doen. Negeer het bericht niet en wees duidelijk. Een van de meest voor de hand liggende zekerheden die mediators en advocaten opmerken, is dat hoe slechter de communicatie bij een scheiding is, hoe moeilijker, langer en duurder een scheiding meestal uitpakt.

 

Wat zijn mijn mogelijkheden?

Nadat u uw partner heeft geïnformeerd over uw keuze, is het tijd om de scheiding formeel te regelen. Dit doet u samen met de hulp van een advocaat of mediator. De keuze voor een advocaat of een mediator hangt sterk af van de staat van uw relatie. Als er weinig wederzijdse goodwill is, is het zelfs voor een mediator vaak moeilijk om te helpen en zullen u en uw partner elk een eigen advocaat moeten inhuren. Dit is natuurlijk duurder dan werken met een mediator en de scheiding zal vaak meer tijd in beslag nemen. Als communicatie met je ex nog mogelijk is, is het voor alle betrokkenen vaak goedkoper, sneller en prettiger om met een mediator samen te werken.

 

Wat kan een mediator voor ons betekenen?

Een mediator, zoals Schaeffer Mediation & Coaching uit Zwolle, is in de eerste plaats een persoon die jou en je ex-partner helpt om de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bijvoorbeeld door samen aan tafel te zitten en op een redelijke en goede manier afspraken te maken waar iedereen het mee eens kan zijn. Samen met de mediator stelt u samen met uw ex-partner alle afspraken over de scheiding zwart op wit op en zorgt u ervoor dat u de mediator alle nodige informatie verstrekt om de scheiding te formaliseren.

Net als een advocaat kan de mediator u helpen bij de formele afwikkeling van de scheiding en u en uw ex-partner precies vertellen welke informatie en gegevens nodig zijn om de scheiding af te ronden. Omdat u maar met één persoon te maken heeft - en niet met twee dure advocaten - is scheiden met bemiddeling van een mediator altijd goedkoper en sneller.

Heb je besloten om te scheiden en denk je dat je het met een bemiddelaar kunt oplossen? Voor een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Schaeffer Mediation & Coaching uit Zwolle. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en 100% vertrouwelijk

Download gratis

Handige checklist als je wilt scheiden

In deze handige checklist krijg je 15 punten aangereikt die van belang zijn bij een scheiding. Het zal je helpen overzicht te krijgen.
Download gratis

Lees ook 

Partneralimentatie en kinderalimentatie indexering

Was je getrouwd of had je een geregistreerd partnerschap? Dan ben je verplicht om elkaar na de scheiding te onderhouden.
Lees meer

Na de scheiding alleen op vakantie met je kinderen!

Een scheiding is stressvol, en na de scheiding voor het eerst alleen op vakantie met de kinderen vinden veel ouders moeilijk. In je eentje voor het eerst verantwoordelijk voor de kinderen.
Lees meer

Mediation na een scheiding

Een scheiding is een moeilijk en verdrietig proces. Er verandert veel voor zowel de ouders als de kinderen. Tijdens dit vaak emotionele proces luisteren onze mediators zorgvuldig en aandachtig en geven in de gesprekken ruimte aan alle emoties.
Lees meer
1 2 3 6

Stel gerust je vragen

Als het om mediation gaat, zijn veel vragen heel persoonlijk. Herman Schaeffer gaat vertrouwelijk om met wat je hem vraagt. Hij stelt je op je gemak en helpt je concreet naar een volgende stap. Het eerste gesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.
Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77
Herman Schaeffer
Mediator
foto-footer
© 2024 Gemaakt door CustomerScope
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram