Herman Schaeffer

VOOR ELKE NIEUWE STAP
IS BEWEGING NODIG

Van teleurstelling naar bemoediging

small logo
Als ik terugkijk speelde conflict een belangrijke rol in mijn leven en heb ik op allerlei manieren bemiddeld, privé en in mijn werk. Al noemde ik dat toen geen mediation. Wat voor mij uiteindelijk bepalend is geweest, is een nogal heftige periode in mijn leven, de tijd dat ik predikant ben geweest binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken. In 2012 heb ik dat werk na tien jaar knokken neer moeten leggen vanwege een nogal heftige burn out – conflicten hadden me uitgeput. Allerlei liefdes waren in die tijd uitgedoofd – de liefde voor mijn vrouw, voor God, voor de kerk en ook voor mezelf. En de meeste liefdes kwamen ook niet meer terug. Ik ben gescheiden, God kwijtgeraakt en heb afstand genomen van de kerk. Gelukkig kwam de liefde voor mezelf uiteindelijk weer terug, mijn liefde voor God kreeg een andere (meer aardse) vorm – en later heb ik zelfs een nieuwe levenspartner gevonden: Jolanda Tempelman, die ook mijn partner in business is geworden!

Helpen je eigen weg te vinden
Al deze ervaringen hebben mij heel veel geleerd, en met die levenslessen in mijn bagage ben ik het beste met mijn ervaringen gaan doen wat ik kon vinden: ik ben mediator geworden! Omdat ik in mijn leven dus vrij veel conflict van nabij heb meegemaakt, heb ik daarbij nogal wat begeleiding gezien van mensen die dachten dat ze dat wel konden. Ik heb daarbij ervaren dat lang niet alle ‘hulp’ ook daadwerkelijk hulp is. Wat een nachtmerrie als de ‘helper’ precies denkt te weten wat goed voor je is, terwijl alles in jezelf zich ertegen verzet. De echte helper stelt zich niet als ‘expert’ (=betweter!) tegenover je op, maar sluit juist aan bij jou en bij wat voor jou belangrijk is. Hij luistert aandachtig en betrokken. Tegelijk kan hij ook eerlijk zijn eigen gevoel en visie laten zien – niet als een correctie op jouw emoties en overtuigingen, maar als een andere manier van kijken die je kan inspireren om je eigen weg te vinden. Daar leer je van! Zo’n helper wil ik zijn in mijn werk als coach en mediator. Zoals het Gandhi het zo mooi zegt: “Alles wat je voor mij doet, zonder mij – doe je tegen mij.” Alles wat ik in mijn werk voor je doe, doe ik samen met je. Mediation is per slot van rekening samen werken.

Je eigen keuzes maken
Als je door mij begeleid wordt, zet ik alles wat ik geleerd heb in om jou te helpen je eigen keuzes te maken – jou én de ander die met jou bij mij aan tafel zit. Zo ben ik een vertrouwenspersoon voor twee of meer mensen voor wie het onderlinge vertrouwen flink onder druk staat. Mediation – een moedige maar zeer veelbelovende uitdaging! Heb jij een conflict? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Reviews

 • zeer prettige ervaring
  Herman is iemand die echt luistert. Hij is open en eerlijk. Ik heb de gesprekken met Herman als zeer prettig ervaren. Ik zou een ieder die een mediator nodig heeft hem aanbevelen.
  20-12-2022 Petra , Zwolle
  Prettige begeleiding
  Luistert goed naar beide partijen, coacht op een prettige en rustige manier.
  20-11-2021 Erika,  Zwolle
  zeer prettige ervaring
  Ik voelde mij op mn gemak
  De gesprekken waren heel gemoedelijk, we konden onze wensen als ouders uitspreken!
  Deze wensen werden dan ook vakkundig door Herman beschreven!
  31-07-2021 Anita, Elburg
 • Goede luisteraar en observator, ziet wat er echt aan de hand is
  Snapt perfect wanneer het over emotie en wanneer het over zakelijke afspraken moet gaan. En ook als het één het ander is de weg zit.
  21-01-2021 Greta, Heerde
  Herman heeft ons vanaf het begin begeleid in de scheiding. Ik heb dat persoonlijk als heel prettig ervaren. Hij is professioneel, kent alle wetten en regels uit zijn hoofd, maar straalt bovenal ook rust uit. En gezien de uitkomst, geen vechtscheiding en rust en positiviteit.
  04-01-2021 Kelly, Nijhof
  Herman heeft ons goed begeleid om alles te regelen omtrent onze scheiding met kinderen. Als het nodig is, legt hij alles nog een keer rustig uit totdat alles helemaal duidelijk is. Hij verplaatste zich in ons allebei. Uiteindelijk stond alles snel op papier.
  13-12-2000 Suzanne, Genemuiden

Stel gerust je vragen

Als het om mediation gaat, zijn veel vragen heel persoonlijk. Herman Schaeffer gaat vertrouwelijk om met wat je hem vraagt. Hij stelt je op je gemak en helpt je concreet naar een volgende stap. Het eerste gesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.
Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77
Herman Schaeffer
Mediator
foto-footer
© 2024 Gemaakt door CustomerScope
chevron-down