Huwelijksmediation

als de liefde niet meer vanzelfsprekend is

Welke weg is realistisch?

Als huwelijkspartners ben je steeds bezig elkaar te vinden. Veel ervaringen deel je met elkaar, andere beleef je alleen. Je komt nader tot elkaar of er ontstaat afstand. Als de verwijdering groter is dan de aantrekking, dan voel je dat er een kloof ontstaat. Dat is pijnlijk, want je hebt ervoor gekozen om je leven met de ander te delen. Kun je de stukken lijmen of is jullie relatie echt stuk? Vertel je eigen verhaal. Je verdriet en moedeloosheid, je verwachtingen en dromen. Samen met de mediator bekijk je welke weg voor jullie realistisch is.

Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77

Ik heb mijn man op een nieuwe manier leren waarderen

Ik leerde hem kennen als een sportieve man, hij had lef. Ik was het gereserveerde type en hij nam mij op sleeptouw. Wij reisden veel, maar toen de kinderen kwamen veranderde dat allemaal. Hij voelde de verantwoordelijkheid voor zijn gezin en werd opgeslokt door zijn werk. Van geliefden en avonturiers werden wij vader en moeder van een gezin. Mensen met taken. Mijn richtingaanwijzer was ik kwijt, mijn krachtpatser. Ik vond mijn uitlaatklep bij vriendinnen. Zijn hartinfarct was de druppel. Hij revalideerde goed, maar hoe moest het nu met ons verder? Het koste hem enige moeite om mediation te accepteren. Toen hij het vertrouwen erin had gekregen, kwamen zijn verhalen los. Ik schrok mij kapot van alles wat ik over het hoofd had gezien, ook niet écht had kunnen weten. We zijn nu beiden opgebloeid. Hij heeft zijn avontuurlijke kant opnieuw ontdekt en ik voel mij nu pas eindelijk volwassen, hoewel onze kinderen al de deur uit zijn.

Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77

Uit elkaar gaan, wat betekent dat allemaal?

Een huwelijk is geen rekensom. Of wel? Het kan heel verhelderend zijn de financiële gevolgen van een breuk op een rijtje te zetten. Vermeerderd met de emotionele pijn en de praktische gevolgen van allerlei regelingen. Er zijn diverse manieren om samen verder te gaan of uiteen te gaan. Sommige stellen willen een muur optrekken, andere een heg aanleggen, zoals goede buren dat doen. Het is jullie beider keuze en eigen verantwoordelijkheid. En niets is verkeerd, als je het maar samen eens bent.

Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77
eBoek Echtscheiding

Download gratis

De rol van de mediator bij een arbeidsconflict.

Arbeidsmediation helpt werknemers en leidinggevenden verder te komen, zodat 'het conflict' niet meer bepalend is. Hoe draagt de mediator hier aan bij.

Download gratis

Er is iets stuk tussen ons en repareren vind ik loodzwaar

Wij hebben elkaar zes jaar geleden ontmoet en wij hadden meteen een geweldige klik. Eén afspraak was al snel gemaakt: wij willen geen kinderen. Nu wil het geval dat hij al twee jaar spermadonor blijkt te zijn, zonder mij te hebben ingelicht. Laat staan dat hij het met mij heeft overlegd. Eerst haalde hij zijn schouders erover op, maar daarmee laat ik hem niet wegkomen. Ik voel mij opgelicht, voor schut gezet en niet serieus genomen. Onze afspraak blijkt een eenzijdige afspraak te zijn geweest. Ik kan eerlijk gezegd niet meer met hem onder een deken slapen. Er is iets stuk tussen ons en repareren vind ik loodzwaar. Bovendien vind ik dat hij de eerste stap moet zetten om deze vertrouwenscrisis te overwinnen.

Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77

ik heb meer ruimte voor mijzelf nodig

 

Stel gerust je vragen

Als het om mediation gaat, zijn veel vragen heel persoonlijk. Herman Schaeffer gaat vertrouwelijk om met wat je hem vraagt. Hij stelt je op je gemak en helpt je concreet naar een volgende stap.

Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77