als de liefde niet meer vanzelfsprekend is

Huwelijksmediation

Door alle emoties en gedachtes, is het erg lastig om met uw partner de noodzakelijke dingen te regelen rondom de scheiding. Zeker indien er sprake is van ruzie is het erg lastig om met elkaar in gesprek te blijven. Echtscheiding mediaton biedt u de mogelijkheid om gestructureerd en oplossingsgericht uw scheiding op een vriendelijke manier te regelen. En meestal goedkoper en sneller dan een procedure met een advocaat

 

Hoe werkt huwelijksmediation?

Samen met uw partner maakt u afspraken omtrent de scheiding. Samen gaat u op zoek naar een oplossing. U focust op de oplossing en niet op het probleem. De scheidingsbemiddelaar, de mediator, bewaakt het proces zodat jullie allebei jullie verhaal doen. Huwelijksmediation biedt de vrijheid om uw gevoel te vertellen. U krijgt de mogelijkheid om de ander duidelijk te maken wat u raakt en waar u tegen aanloopt. Door samen afspraken te maken, met een echtscheiding mediator die het proces bewaakt, gaat u op een veel vriendelijkere manier uit elkaar.

Uit de huwelijkssmediation komen afspraken waar jullie beiden achter staan. Hierdoor is het voor beide partijen gemakkelijker om zich aan de afspraken te houden, bovendien ziet de echtscheidingsmediator hierop toe. Jullie bepalen namelijk samen de afspraken en de regeling.

 

De voordelen van Schaeffer huwelijksmediation.

- Het eerste gesprek is altijd gratis en 100% vertrouwelijk

- Onafhankelijke en gecertificeerde mediator

- Sneller en goedkoper dan hulp d.m.v. een advocaat

- Subsidie regelingen mogelijk

- Nieuwe kijk op jouw toekomst en je krijgt de regie en overzicht weer terug

Ja, ik wil een vrijblijvend gesprek plannen

eBoek Echtscheiding

Download gratis

Handige checklist als je wilt scheiden

In deze handige checklist krijg je 15 punten aangereikt die van belang zijn bij een scheiding. Het zal je helpen overzicht te krijgen.

Download gratis

Welke weg is realistisch?

Een huwelijk is geen rekensom. Of wel? Het kan heel verhelderend zijn de financiële gevolgen van een breuk op een rijtje te zetten. Er zijn diverse manieren om samen verder te gaan of uiteen te gaan.

De mediator is er om de emoties, relevante informatie, belangen en standpunten te verduidelijken. Bij het maken van de afspraken zorgt de echtscheidingsmediator ervoor dat de afspraken voldoen aan de wet. Tot slot legt de echtscheidingsmediator de afspraken vast in de vaststellingsovereenkomst. 

Lees meer over de mogelijkheden

Er is iets stuk tussen ons en repareren vind ik loodzwaar

Als huwelijkspartners ben je steeds bezig elkaar te vinden. Veel ervaringen deel je met elkaar, andere beleef je alleen. Je komt nader tot elkaar of er ontstaat afstand. Als de verwijdering groter is dan de aantrekking, dan voel je dat er een kloof ontstaat. Dat is pijnlijk, want je hebt ervoor gekozen om je leven met de ander te delen. Kun je de stukken lijmen of is jullie relatie echt stuk? Vertel je eigen verhaal. Je verdriet en moedeloosheid, je verwachtingen en dromen. Samen met de mediator bekijk je welke weg voor jullie realistisch is.

Bel of app: 06 24104077

Ik heb mijn man op een nieuwe manier leren waarderen

Ik leerde hem kennen als een sportieve man, hij had lef. Ik was het gereserveerde type en hij nam mij op sleeptouw. Wij reisden veel, maar toen de kinderen kwamen veranderde dat allemaal. Hij voelde de verantwoordelijkheid voor zijn gezin en werd opgeslokt door zijn werk. Van geliefden en avonturiers werden wij vader en moeder van een gezin. Mensen met taken. Mijn richtingaanwijzer was ik kwijt, mijn krachtpatser. Ik vond mijn uitlaatklep bij vriendinnen. Zijn hartinfarct was de druppel. Hij revalideerde goed, maar hoe moest het nu met ons verder? Het koste hem enige moeite om mediation te accepteren. Toen hij het vertrouwen erin had gekregen, kwamen zijn verhalen los. Ik schrok mij kapot van alles wat ik over het hoofd had gezien, ook niet écht had kunnen weten. We zijn nu beiden opgebloeid. Hij heeft zijn avontuurlijke kant opnieuw ontdekt en ik voel mij nu pas eindelijk volwassen, hoewel onze kinderen al de deur uit zijn.

Ja, ik wil gratis de mogelijkheden bespreken

Stel gerust je vragen

Als het om mediation gaat, zijn veel vragen heel persoonlijk. Herman Schaeffer gaat vertrouwelijk om met wat je hem vraagt. Hij stelt je op je gemak en helpt je concreet naar een volgende stap.

Bel of App: 06 24104077