Kind en echtscheiding

Als je gaat scheiden en kinderen hebt, is familie mediation ook van het grootste belang. Geen echtscheiding is zo schadelijk voor een kind als een vechtscheiding. Je kind heeft duurzaam, zo stabiel mogelijk ouderschap na de scheiding hard nodig, van zowel vader als moeder. Hier goed vorm aan geven terwijl je aan het scheiden bent, vergt veel van jullie en daarbij kan een ervaren familie mediator je goede diensten bewijzen. Om je rust en overzicht te bieden, om jullie te helpen focussen op het positieve belang van de kinderen. Ik help je te ontdekken wat je samen wilt en begeleid jullie in wat er officieel bij komt kijken om tot een goede scheidingsconvenant en een gezamenlijk gedragen ouderschapsplan te komen.

Als mediator ontvang ik ook graag de kinderen en voer gesprekken met hen op hun eigen niveau. De terugkoppeling hiervan naar jullie als ouders raakt vaak diep en geeft dikwijls een verfrissende nieuwe kijk op de dingen. Jullie kinderen zitten dan wel niet letterlijk aan de mediation tafel, maar ze mogen op deze manier ook hun zegje doen. Ik sta vaak versteld van hun wijsheid en creativiteit.

Meer weten over hoe ik met kinderen werk? Lees dan mijn artikel Het belang van het kindgesprek bij echtscheidingsmediation. Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt. Graag bespreek ik met je welke mogelijkheden er voor je kinderen zijn.