Het is een sport om elkaar te leren stimuleren

Teammediation

Wij zitten hier vaak elkaars werk te doen

Er is veel irritatie op onze afdeling over de gang van zaken. Onze opvattingen over het werk lopen uiteen. Ik hoor regelmatig collega’s zuchten, zo van: “Hoe vaak moet ik dat nog zeggen...”. Of ze lopen weg uit een overleg. Als ik iets doe, doet een collega dat vaak nog eens over, zonder overleg. Hoe stoppen we dit?

Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77

Wij spelen nu hetzelfde spel met gelijke regels

Ik dacht bij mediation altijd aan een conflict tussen twee mensen. Dat kan dus ook een heel team zijn! Er was altijd weinig collegialiteit tussen ons. De ouderen deelden hun kennis niet met de jongeren en het ziekteverzuim was hoog. Om een lang verhaal kort te maken: wij hebben elkaar gevonden. De emoties vlogen over tafel, maar uiteindelijk bleef er een schone lei over. Wij hebben eensgezind nieuwe regels opgesteld en dat werkt goed. Wij kunnen elkaar daarop aanspreken terwijl ieder zijn goede humeur behoudt.

Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77

Mijn beide afdelingshoofden blijken heethoofden te zijn

Het ging altijd heel goed tussen mijn twee afdelingshoofden. Totdat. Ja, totdat wat? Er is iets misgegaan tussen hen. Ik heb mijn vermoedens, maar misschien zit ik er helemaal naast. Het kost mij veel energie en ik krijg klachten van andere medewerkers. Beide hoofden zijn essentieel voor mijn bedrijf. Hoe krijg ik hun neuzen weer in dezelfde richting?

Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77

Schaeffer Mediation Zwolle, sinds 2015

Alles komt op tafel, in een veilige sfeer

Ik druk mijzelf nu veel positiever uit

Lange tijd heb ik aan mijn team lopen trekken om ze creatiever te maken, meer lef te geven. Wij zijn een commerciële organisatie en worden afgerekend op onze resultaten en het rendement beviel mij niet. Toen hij aan de slag ging met mijn team, wilde Herman Schaeffer mij erbij hebben. Ik was niet de enige oorzaak, maar mijn houding speelde wel een grote rol. In plaats van stimuleren bleek ik mijn mensen te ontmoedigen. Door verkeerde lichaamstaal en woordgebruik. Ik bracht alles negatief, zonder dat te beseffen. Dat heb ik gelukkig weten om te draaien. Mijn team is daar sportief mee omgegaan.

Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77

ruzie maken is de wil om iets te verbeteren

 

Stel gerust je vragen

Als het om mediation gaat, zijn veel vragen heel persoonlijk. Herman Schaeffer gaat vertrouwelijk om met wat je hem vraagt. Hij stelt je op je gemak en helpt je concreet naar een volgende stap.

Bel Mediator Herman: 06 24 10 40 77